Koca bir hayatı neden kurduğun ve neyin üzerine bir hayat kurduğunu bulabilmek ,
İşte bu gerçek bir yolcu, işte bu gerçek bir yolculuk.
?Babası mutlu olacak onunla gurur duyacak diye istemediği bir bölümü okuyan bir çocuğun ve istemediği bir işi yapan yetişkinin hikayesinde gördüm bunu.
?Babası şeker hastası olduğu ve şeker yiyemediğine üzüldüğü için açı çekmiş çocuğun, şekerci dükkanı açmış bir yetişkin halinde çıktı bu kez de karşıma.
?Annesi kadar bencil bir kadınla evlenmiş bir adamda bir kez daha hortladı. Babasının durduramadığı annesine benzeyen kadını durdurmaya çalışıyordu bir diğeri.
?Bir tanesi 4 çocuk yapmıştı. En büyük savı hepsine eşit davranıyorum adilim, demekti. Oysa 3 kardeşe adil olmamış anne babasının en kullanılmış ve haksızlığa uğramış çocuğuydu.
?Hele şiddet uygulayan babasından binbir zahmetle kurtulan bir başkası vardı. Saldırgan babasından almayı umduğu sevgiyi ona benzeyen saldırgan sevgililerinden almaya çalışmıştı da olmamıştı. Şimdi saldırgan kocasından yediği her dayakta ona teşekkür ediyordu. Ne de olsa seven erkek döverdi de severdi de onan göre.
?Ünlü olanını, çok kazanını, çok başarılı olanını, annesinin yapamadıkları için çırpınanını, babasının olamadıklarını olanı, onların yerine kendini koyup kardeşlerine analık babalık yapanını gördüm.
İspatlamak için olmadığını olmaya çırpınanını gördüm.
Daha neler neler, kimler kimler ve nasıl girift bilmecelerle karşılaştım.
Hiç birisi kendisi olmamıştı.
Hepsi bir misyonu tamamlamak için hayatlarını feda emiş yetişkinlerdi.
Belki buna, bahsettiklerime benzer yüzlerce farklı sanal kimlik algısı tanıdım.
Hiç birisi gerçek değildi.
Hiç birisi gerçekten yaşamdan beslenemiyor ve kendilerini anlamlı hissedemiyordu.
Hiç basit değildi.
Bir ömrü sorgulamak.
Hiç kolay değildi.
Tüm geçen zamanın hesabını kendilerine vermek.
Ve hiç mi hiç olacakmış gibi hissetmiyorlardı.
Keşfettiklerinden sonra en baştan başlayabileceklerini.
Üç kelimelik gelişim kültlerine bir ömrün gerçekleri karşılık gelmiyordu ki her şey bir anda değişsin.